رمضان با تغذیه‌ی مناسب

رمضان با تغذیه‌ی مناسب


با توجه به ساعات طولاني گرسنگي در روز، بايد غذاهايي را مصرف کنيم که به کندي و دير هضم مي شوند مثل غذاهاي حاوي فيبر زياد. غذاهاي ديرهضم معمولاً 8 ساعت در دستگاه گوارش مي مانند، در حاليکه غذاهاي زود هضم فقط3 تا4 ساعت در معده باقي مي مانند و فرد خيلي زود احساس گرسنگي خواهد کرد .

 غذاهاي دير هضم عبارتند از:   حبوبات و غلات مثل جو، گندم، جو دوسر، لوبيا، عدس ، آرد سبوس دار ،; برنج با پوست و غيره ( که کربوهيدرات هاي پيچيده ناميده مي شوند.)

 غذاهاي زود هضم عبارتند از:  غذاهايي که حاوي قند، آرد سفيد و غيره هستند (که به اين گروه کربوهيدرات هاي تصفيه شده گفته مي شود.)

 غذاهاي حاوي فيبر غذايي عبارتند از:  غذاهاي حاوي سبوس، گندم سبوس دار، غلات و حبوبات، انواع سبزي ها مانند لوبياي سبز، نخود،; ذرت،; اسفناج، برگ چغندر، ميوه هاي با پوست، ميوه خشک شده مثل برگه زردآلو ، انجير،; آلو خشک، بادام و غيره .
غذاهاي مصرفي بايد در حالت تعادل با يکديگر باشند و از همه گروه هاي غذايي مثل ميوه، سبزيجات،;گوشت و مرغ و ماهي، نان و غلات و گروه شير و لبنيات بايد در برنامه غذايي ما وجود داشته باشد .
غذاهاي سرخ شده بايد به مقدار کم مصرف شوند، زيرا باعث عدم هضم، سوزش سردل و اختلال در وزن مناسب مي شوند .

 از چه غذاهايي پرهيز کنيم ؟

1.غذاهاي سرخ کردني و چرب
2. غذاهاي حاوي قند زياد
3.خوردن غذاي زياد بخصوص هنگام سحر
4.خوردن چاي زياد هنگام سحر. چاي باعث افزايش ادرار شده و از اين طريق نمک هاي معدني که در طول روز بدن به آنها نياز دارد، دفع مي شوند.

5. سيگار : اگر شما نمي توانيد کشيدن سيگار را يک دفعه قطع کنيد از هفته هاي قبل از ماه رمضان مصرف آن را به تدريج کاهش دهيد .

 

چه غذاهايي را مصرف کنيم ؟

1. مصرف کربوهيدرات هاي مرکب در سحر که مدت طولاني تري هضم مي شوند و باعث مي شوند که کمتر گرسنه شويد .
2.
حليم يک منبع عالي پروتئين بوده و از غذاهائي است که دير هضم مي شود .
3.
خرما منبع عالي قند،;فيبر، کربوهيدرات، پتاسيم و منيزيم مي باشد .
4.
مغز بادام غني از املاح خصوصا کلسيم و فيبر مي باشد .
5.
موز منبع غني پتاسيم، منيزيم و کربوهيدرات مي باشد .
6.
مصرف زياد آب يا آب ميوه در فاصله بين افطار و زمان خواب باعث تأمين آب مورد نياز بدن مي شود .