افزایش استفاده از اینترنت و به ویژه شبکههای اجتماعی موبایلی این روزها به رغم استفاده های مفیدی که دارد، در کنار اشتغال به کار طولانی والدین و تغییر نگرش والدین به تربیت فرزندان، موجبات دوری اعضای خانواده از یکدیگر را فراهم ساخته است به گونه ای که به رغم نزدیکی فیزیکی و در زیر یک سقف بودن در داخل خانواده، گاه فاصله عاطفی و معنوی زیادی را از یکدیگر تجربه می کنند و افراد خانواده کمترین مراودات و گفتگوی همدلانه را با هم دارند. این موضوع آسیب هایی را نیز در خانواده ها به وجود آورده که در کنار سایر عوامل مخرب در روابط خانوادگی، موجبات سست شدن بنیاد خانواده ها و طلاق عاطفی زوجین و کمرنگ شدن صمیمیت میان اعضای خانواده و همچنین گسترش شکاف نسلی را فراهم کرده است.
با ورود وسایل و تکنولوژی های جدید به خانه ها والدین و فرزندان ساعت های متمادی در کنار یکدیگر می نشینند بدون آن که حرفی برای گفتن داشته باشند. دیگر کمتر خانواده هایی را می توان یافت که اعضای آن دور هم بنشینند و درباره موضوعات مختلف خانوادگی با هم گفتگو کنند و نظرات همدیگر را در باره موضوعات مختلف جویا شوند.
از سویی دیگر ورود موج جدید وسایل ارتباطی و دردسترسبودن سهل و آسان آن برای همه افراد خانواده و عضویت در شبکههای اجتماعی باعث تشدید و شیوع خیانتهای زناشویی شده است. از زمان ورود اینترنت و شبکههای اجتماعی با وجود همه محاسنی که با خود به ارمغان آورده است، دغدغه و نگرانیهایی را نیز به خانوادهها و فراتر از آن سطح جامعه تحمیل کرده است.
افراد زمانهایی که برای استفاده از فضای مجازی میگذارند، گاه بیشتر از زمانهایی است که در کنار خانواده هستند؛ هرچند فرد بهصورت فیزیکی در خانواده حضور دارد، ولی در همان زمان در شبکههای مجازی سیر میکند. برای بهبود روابط زوجین و پیشگیری از آسیبهای فضای مجازی در روابط زناشویی بهتر است نحوه استفاده از این شبکهها را در خانوادهها هدفمند و قانونمدار کنیم.